Якщо ви втомилися від приготування стандартних спагеті та хочете порадувати своїх домочадців простою, поживною і смачною стравою, спробуйте приготувати конкільє за традиційними італійськими традиціями. Із зеленим горошком та шинкою, макарони вийдуть дуже ніжними і порадують усю сім’ю.
Інгредієнти:
- Конкільє або інші макарони «ракушки» 400 г;
- Шинка 200 г;
- Зелений горошок ТМ «Артика» 400 г;
- Ріпчаста цибуля 1 шт.;
- Сметана 250 г;
- Вершкове масло 50 г;
- Сіль, перець, чебрець за смаком.
Спосіб приготування:
- Відваріть горошок 5-6 хвилин, злийте воду.
- Відваріть конкільє або інші макарони за вашим смаком до майже готового стану, як кажуть італійці "al dente".
- Поки макарони варяться можна почати готувати соус. Очистіть та наріжте цибулю, підсмажте на вершковому маслі до золотої скоринки.
- Очистіть шинку від шкурки та дрібно поріжте кубиками. Додайте шинку, чебрець та зелений горошок до вже готової цибулі.
- Коли шинка та овочі трохи підсмажаться, залийте їх сметаною і перемішайте. Тушкувати потрібно на середньому вогні приблизно 10 хвилин.
- Тепер ви можете додати готові макарони до соусу. Протушкуйте страву ще кілька секунд та подавайте до столу.