Конкільє із зеленим горошком

Конкільє із зеленим горошком

Якщо ви втомилися від приготування стандартних спагеті та хочете порадувати своїх домочадців простою, поживною і смачною стравою, спробуйте приготувати конкільє за традиційними італійськими традиціями. Із зеленим горошком та шинкою, макарони вийдуть дуже ніжними і порадують усю сім’ю.

Інгредієнти:

  • Конкільє або інші макарони «ракушки»  400 г;
  • Шинка  200 г;
  • Зелений горошок ТМ «Артика»  400 г;
  • Ріпчаста цибуля  1 шт.;
  • Сметана  250 г;
  • Вершкове масло  50 г;
  • Сіль, перець, чебрець за смаком.

 

Спосіб приготування:

  1. Відваріть горошок 5-6 хвилин, злийте воду.
  2. Відваріть конкільє або інші макарони за вашим смаком до майже готового стану, як кажуть італійці "al dente".
  3. Поки макарони варяться можна почати готувати соус. Очистіть та наріжте цибулю, підсмажте на вершковому маслі до золотої скоринки.
  4. Очистіть шинку від шкурки та дрібно поріжте кубиками. Додайте шинку, чебрець та зелений горошок до вже готової цибулі.
  5. Коли шинка та овочі трохи підсмажаться, залийте їх сметаною і перемішайте. Тушкувати потрібно на середньому вогні приблизно 10 хвилин.
  6. Тепер ви можете додати готові макарони до соусу. Протушкуйте страву ще кілька секунд та подавайте до столу.