Гратен із цвітною капустою та білими грибами

Гратен із цвітною капустою та білими грибами

Витончені суцвіття капусти ідеально поєднуються із смаженими грибами та пряним сирним соусом.  

Інгредієнти:

  • капуста цвітна ТМ «Артика»  900 г;
  • гриби білі  300 г;
  • вершки 20%  200 мл;
  • яйця курячі  1 шт;
  • сир гауда  100 г;
  • цибуля ріпчаста  1 шт.;
  • вершкове масло  30 г;
  • мускатний горіх мелений за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Цвітну капусту відварити до напівготовності в підсоленій воді, злити воду.
  2. На вершковому маслі обсмажити цибулю, додати порізані гриби, смажити 5 хвилин. Додати борошна, перемішати.
  3. Акуратно ввести вершки, перемішати. У гарячий соус ввести збите яйце. Додати сіль, перець за смаком, щіпку мускатного горіха, перемішати.
  4. Капусту викласти в форму, додати гриби з соусом.
  5. Посипати тертим сиром.
  6. Випікати при 200°С 25-30 хвилин до рум'яної скоринки.
  7. Подати до столу. 

Смачного!