Картопля запечена з овочами

Картопля запечена з овочами

Якщо смажена картопля для вас занадто жирна, то цей рецепт саме для вас, адже картоплю можна не тільки смажити, а ще й запікати та доповняти її овочами. Спробуйте!

Інгредієнти:

  • картопля 500 г,
  • броколі ТМ 300 г,
  • спаржева квасоля ТМ«Артика»  200 г,
  • морква 1шт.,
  • помідор 1шт.,
  • ½ частина лимону,
  • часник 2 зубчики,
  • зелень за смаком,
  • оливкова олія 2 ст. ложки,
  • сіль, чорний мелений перець за смаком,

Спосіб приготування:

  1. Ретельно промийте картоплю щіткою, розріжте на половинки, зробіть невеличкі поглиблення і додайте сіль.
  2. Броколі та спаржу потримайте у киплячій воді протягом 3 хвилин.
  3. Очистіть помідори від шкурки, це можна зробити ошпаривши їх окропом, та поріжте кубиками. Моркву також поріжте кубиками. Розчавіть часник та подрібніть зелень.
  4. Обережно змішайте овочі та заповніть половинки картоплі начинкою яку ви щойно отримали. Посипте сіллю та перцем, збризніть лимонним соком і оливковою олією.
  5. Змастіть деко олією та викладіть картоплю з начинкою і ставте до духовки, але попередньо нагрійте її до 180 ° С.
  6. Залиште картоплю у духовці протягом 25-30 хвилин.
  7. Посипайте гарячу печену картоплю з овочами зеленню перед подаванням.

Смачного!