Тушкована свинина з цвітною капустою

Тушкована свинина з цвітною капустою

Цвітна капуста та м'ясо дуже чарівно гармонують, це дуже поживна та смачна страва.

Інгредієнти:

  • цвітна капуста ТМ «Артика» 600 г,
  • свинина 400 г,
  • цибуля 1шт.,
  • часник 2 зубчики,
  • пучок петрушки,
  • лимон 1/2,
  • лавровий листик,
  • перець духмяний,
  • чорний перець мелений,
  • олія,
  • сіль за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Покладіть у киплячу воду сіль, духмяний перець, лавровий лист і пару хвилин поваріть, для того щоб зник своєрідний запах цвітної капусти. А далі закиньте у цей бульйон капусту і поваріть 5 хвилинок.
  2. Дістаньте капусту та почекайте поки рідина стече.
  3. Помийте та обсушить м'ясо, поріжте на маленькі шматочки.
  4. Поріжте дрібно цибулю.
  5. У підігрітій пательні підсмажте м'ясо до золотистого кольору, додайте потім цибулю та смажте приблизно 5 хвилин. По закінченні смаження потрібно додати подрібнений часник, спеції, сіль, лимонний сік. Тушкуйте під кришкою на маленькому вогні хвилин 10-15.
  6. Покладіть цвітну капусту до м'яса, обережно перемішайте, щоб не пошкодити суцвіття і потушкуйте на слабкому вогні протягом 5 хвилин. По закінченні посипте нарізаною петрушкою.

 Смачного!