Цвітна капуста у фритюрі

Цвітна капуста у фритюрі

Вражаючий спосіб приготування цвітної капусти, просто подивіться на ці смачні золоті кульки. Малоймовірно, що будь-хто з ваших гостей чи сім'я негайно вгадає, що ховається під цією ароматною золотистою скоринкою.

Інгредієнти:

  • 1 кг цвітної капусти ТМ «Артика»,
  • 2 яйця,
  • 100 г борошна,
  • 50 мл білого сухого вина,
  • чорний мелений перець та сіль за смаком, 
  • олія для фритюру 0,5 л.

Спосіб приготування:

  1.  В першу чергу треба приготувати кляр. Перемішайте яйця, додайте вино, борошно, трохи солі та чорного перцю. Мішайте добре. Чашу з отриманим тістом накрийте серветкою і залишайте на 20-30 хвилин.
  2. Пока тісто настоюється треба покласти цвітну капусту в киплячу, підсолену воду та кип'ятити 3 хвилини. Злийте воду, дайте капусті охолонути та видаліть вологу паперовим рушником.
  3. У глибокій фритюрниці (або каструлі) нагрівайте масло до кипіння. Обережно! Гаряче масло має температуру близько 240 ° С
  4.  По черзі занурте у кляр кожне суцвіття капусти і смажте у фритюрі 2-3 хвилини до золотистого кольору.
  5. Цвітна капуста швидко готується. Переконайтеся, що капуста рівномірно смажена з усіх сторін і не підгоріла.
  6. Дістаньте готову капусту з олії та викладіть на паперовий рушник для видалення зайвого жиру.

Капуста цвітна у фритюрі смачна як гаряча, так і холодна. Готову капусту можна подавати як окрему страву з часником, майонезним соусом або з гарніром, таким як картопляним пюре.