Вражаючий спосіб приготування цвітної капусти, просто подивіться на ці смачні золоті кульки. Малоймовірно, що будь-хто з ваших гостей чи сім'я негайно вгадає, що ховається під цією ароматною золотистою скоринкою.
Інгредієнти:
- 1 кг цвітної капусти ТМ «Артика»,
- 2 яйця,
- 100 г борошна,
- 50 мл білого сухого вина,
- чорний мелений перець та сіль за смаком,
- олія для фритюру 0,5 л.
Спосіб приготування:
- В першу чергу треба приготувати кляр. Перемішайте яйця, додайте вино, борошно, трохи солі та чорного перцю. Мішайте добре. Чашу з отриманим тістом накрийте серветкою і залишайте на 20-30 хвилин.
- Пока тісто настоюється треба покласти цвітну капусту в киплячу, підсолену воду та кип'ятити 3 хвилини. Злийте воду, дайте капусті охолонути та видаліть вологу паперовим рушником.
- У глибокій фритюрниці (або каструлі) нагрівайте масло до кипіння. Обережно! Гаряче масло має температуру близько 240 ° С
- По черзі занурте у кляр кожне суцвіття капусти і смажте у фритюрі 2-3 хвилини до золотистого кольору.
- Цвітна капуста швидко готується. Переконайтеся, що капуста рівномірно смажена з усіх сторін і не підгоріла.
- Дістаньте готову капусту з олії та викладіть на паперовий рушник для видалення зайвого жиру.
Капуста цвітна у фритюрі смачна як гаряча, так і холодна. Готову капусту можна подавати як окрему страву з часником, майонезним соусом або з гарніром, таким як картопляним пюре.